Mies ja Vaimo

 

HERRAN NIMI JA HENGEN TULI – HÄNEN RAKKAUTENSA SEURAKUNTANSA YLLÄ, JEESUKSEN OLLEN SEURAKUNNAN PÄÄ

Efesolaiskirje 5:22-24 ”Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset.”

Laulujen laulu 8:6 ”Pane minut sinetiksi sydämellesi, sinetiksi käsivarrellesi. Sillä rakkaus on väkevä kuin kuolema, tuima kuin tuonela on sen kiivaus, sen hehku on tulen hehku, on Herran liekki.”

—————–

HERRAN nimi ”Jah” ja ”liekki/tuli” ovat sisällä oikeassa avioliittojärjestyksessä, jossa aviomies on aviovaimon yllä, suojana ja turvana – ja aviovaimo oikeassa rakkaudessa mieheensä kuuliainen miehelleen.

Tässä samassa on Paavalin mainitsema salaisuus Messiaasta ja morsiamesta, eli HÄNEN verellään ostamastaan seurakunnasta (lunastettu koko Israel ja pelastuneet kansat). HERRAN nimi ja Pyhän Hengen tuli ovat Jeesuksen herruudessa, olla seurakunnan Pää ja auktoriteetti – ja näin tuovat HERRAN voiman seurakunnan keskelle.

Vastaa

Your email address will not be published.