Hävityksen kauhistus

DANIEL 12

6 Ja toinen sanoi pellavapukuiselle miehelle, joka oli virran vetten yläpuolella: “Kuinka kauan on vielä näitten ihmeellisten asiain loppuun?”

7 Ja minä kuuntelin pellavapukuista miestä, joka oli virran vetten yläpuolella, ja hän nosti oikean ja vasemman kätensä taivasta kohti ja vannoi hänen kauttansa, joka elää iankaikkisesti: “Siihen on vielä aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa. Ja kun pyhän kansan yhden osan hajotus on loppunut, silloin nämä kaikki täyttyvät.”

8 Ja minä kuulin, mutta en ymmärtänyt, ja minä sanoin: “Herrani, mikä on oleva näitten päätös?”

9 Niin hän sanoi: “Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti.

10 Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.

11 Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää.

Jokapäiväinen uhri lakkautettiin vuonna 606 eKr. Daniel vietiin pakkosiirtolaisuuteen v.605 eKr. Hävityksen kauhistus Temp­pe­li­vuorel­le rakennettiin rukouspaikka ja alkeellinen mos­keija, ns. Omarin moskeija. Myöhem­min pyhällepai­kalle ra­kennettiin Kalliomoskeija v. 691.(Usea islamin oppineista sanoo, että moskeijan rekonstruoi ja laajensi Kalifi Abd al-Malik vuonna 690 jKr.k ja samalla Kalliomoskeijan (Dome of the Rock)pystytetty vuosina 685 and 691 jKr..)  ) 1290 päivää vie vuoteen 684 ja siitä 1335 vuoteen 2019

12 Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi päivää.

13 Mutta sinä, mene, siksi kunnes loppu tulee; ja lepää, ja nouse osaasi päivien lopussa.”

israel

 

 

Vastaa

Your email address will not be published.