Hallava hevonen Arabilipun kehitys

irakin-lippu-arabi-arabia-pixmac-kuvitus-46853192

Hallava hevonen

Arabilipun kehitys

PUNAINEN: Khawarij oli ensimmäinen islamilainen ryhmä, joka tuli esiin Kalifi Uthman II salamurhan jälkeen, muodostaen tasavaltalaisen puolueen islamin varhaisena aikana. Heidän symbolinsa oli punainen lippu. Arabiheimot, jotka osallistuivat Pohjois- Afrikan ja Andalusian valloitukseen, kantoivat punaista lippua, josta tuli sittemmin Andalusian islamilaisten hallitsijoiden symboli (756-1355). Myöhempinä aikoina punainen lippu on symboloinut Mekkan ylimystöä ja Hashemiitteja, Profeetan jälkeläisiä. Nykyisen lipun suunnitteli Profeetan jälkeläinen Hussein, Arabi kapinan kesäkuussa 1916 lipuksi. Palestiinalaiset nostivat lipun Arabiliikkeen merkiksi 1917. Vuonna 1947 Arabialainen Baath puolue tulkitsi lipun Arabimaailman vapautuksen ja yhtenäisyyden lipuksi. Palestiinalaiset ottivat lipun uudelleen käyttöön Palestiinan Konferenssissa Gazassa 1948. Arabiliiga tunnusti lipun Palestiinan lipuksi. Sen otti edelleen käyttöönsä PLO, Palestiinalaisten virallinen edustaja, Palestiina Konferenssissa Jerusalemissa 1964.

MUSTA: Profeetta Mohammed ( 570-632)

Seitsemännellä vuosisadalla, Islamin nousun ja sitä seuranneen Mekkan vapauttamisen yhteydessä oli käytössä kaksi lippua – valkoinen ja musta. Valkoiseen lippuun oli kirjoitettu ” Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Mohammed on hänen profeettansa.”

Ennen islamia musta lippu oli koston merkki. Se oli käytössä joukkoja johtaneiden päävaatteena.

Sekä musta että valkoinen lippu laitettiin moskeijaan perjantairukouksien ajaksi.

Abbasiidi dynastian aikaan ( 750-1258) Bagdadissa otettiin musta lippu symboloimaan surua profeetan sukulaisten salamurhasta ja muistoksi Karbalan taistelusta.

VALKOINEN: Ummayadi dynastia (661-750) Damaskoksessa

Ummayadit hallitsivat yhdeksänkymmentä vuotta, ja ottivat valkoisen käyttöönsä symbolina ja muistutuksena profeetan ensimmäisestä taistelusta Badrissa, ja erottamaan heidät Abbasiidesta, kun he käyttivät suruunsa valkoista eikä mustaa.

Muawia Ibn Abi Sufian (661-750) Ummayadi valtion perustaja julisti itsensä Jerusalemin Kalifiksi.

VIHREÄ: Fatimiitti dynastia (909-1171) Pohjois- Afrikka

Fatimiitti dynastian perusti Marokkoon Abdullah Al-Mahdi, joka hallitsi siten koko Pohjois- Afrikkaa.

He ottivat vihreän värikseen, symboloimaan kuuliaisuuttaan Alille, profeetan serkulle., joka oli kerran välttynyt salamurhalta ollessaan kääriytyneenä vihreään viittaan.

Nyt olemme 3 sinetin avautumisen ajassa seuraavana lähtee liikkeelle vihreä hevonen joka on Islamilainen valtaannousupyrkimys siis lähi-idän tuleva sota joka on oven edessä

 

Vastaa

Your email address will not be published.