10-valtio liitto

Lopun ajan kymmenen kuningasta, ja Israelia vastaan sotivat kansat ja valtiot

Pohjoisen kuningas voisi olla Syyria tai Turkki tai näiden valtioliitto. (Dan 11:36-45.) Turkki on se alue, mistä Goog ja Maagog hyökkäävät Israeliin tuhannen vuoden rauhan ajan valtakunnan lopussa. (Ilm 20:4-10; Hes 38. ja 39. luvut) Nämä alueet kuulunevat jo ennen Kristuksen toista tulemusta Lähi-idässä (Keski-Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa) valtaan nousevaan pedon valtakuntaan (islam). Sen kanssa pedon valtakuntaan kuuluu muitakin valtioita, jotka voimme nimetä jo nyt: (ehdokkaita)

  • 1. Turkki eli Goog ja Maagog, Pohjoisen kuningas (Hes 38:1-6; Dan 11:36-45.)
  • 2. Syyria, muinainen Assyria ja Kreikan jälkeen valtaan noussut pohjoisen kunigas, seleukidit (Seleukos I:n jälkeinen hallitsijasuku 312 eKr →) (Hes 38:1-6.)
  • 3. Libya eli Raamatun Puut (Dan 11:43; Hes 38:5.)
  • 4. Sudan eli Raamatun Etiopia tai Kuusin maa (Dan 11:43; Hes 38:5.)
  • 5. Libanon eli Tyyro, Gebal ja Siidon (Psa 83:7,8.)
  • 6. Palestiina ja Gazan kaista eli filistealaiset (Psa 83:7,8.)
  • 7. Jordania eli Edom, Mooab ja Ammon (Dan 11:41; Psa 83:7,8.)
  • 8. Saudi-Arabia eli ismaelilaiset ja osa Edomia (idumealaiset) (Psa 83:7,8.)
  • 9. Iran eli Persia (Meedia ja Persia) (Psa 83:9; Hes 38:5.)

isis

isis-islamic-state

 

Psalmissa 83 on kymmenen kuningasta määritelty lähelle Israelin valtiota. (Psa 83:3-9.) Katso kuvaa artikkelista Seven Empires, Ten Invaders:
http://www.sevenempires.benkeshet.com/prophecy/ten_invaders.htm

 

cma35psalmi83

 

Ei peräkkäisiä maailmanvaltoja vaan yksi merestä nouseva peto

Danielin kirjan seitsemännen luvun pedot eivät ole Hanoch Ben Keshetin tulkinnan mukaan peräkkäin hallinneita maailmanvaltoja. Perinteisen tulkinnan mukaan ne olisivat olleet Babylonia (leijona ja kotkan siivet), Meedo-Persia (karhu), Kreikka (leopardi/ pantteri) ja Rooma (erilainen kuin muut, hirmuinen, kymmenen sarvea, vrt. Dan 7:4-8,17-25; Ilm 17:12-18.). Ne eivät ole kuitenkaan Ben Keshetin mukaan peräkkäisiä jo kukistuneita valtakuntia. Ne ovat yksi ja sama yhdellä kertaa ilmestyvä petovaltakunta, jossa on erityisesti neljä kuningasta muita tärkeämmässä roolissa lopun ajan sodassa Israelia vastaan. Nämä neljä kuningasta ovat ehkä seuraavat: Turkki, Syyria, Irak ja Iran. Näistä yksi on lopun ajan kasvoiltaan röyhkeä petokuningas, joka on taitava juonissaan ja hän aiheuttaa tuhoa pyhien kansalle eli Israelille keskellä rauhaa. (Ilm 13:2,3,12; Dan 8:22-25.) Hän voi olla Turkin tai Syyrian johtaja tulevina vuosina. Turkki on Maagogin ja Googin asuinsija, joten se on osa pedon valtakuntaa, koska Goog ja Maagog hyökkäävät Israeliin. (Hes 38 ja 39; Dan 11:36-45.)

Pedon valtakunnan neljä erityistä kuningasta voivat olla myös idästä tulevia kuninkaita kuten Iran, Afganistan, Pakistan, Intia ja Indonesia. Näistä saadaan kasaan 200 miljoonan sotilaan armeija, joka hyökkää kuivuneen Eufratin ylitse Israelia vastaan. (Ilm 9:13-21; 16:12-21.) Itse en tähän tulkintaan kuitenkaan usko, enkä ole varma siitä, onko ratsuväen lukumäärä 200 miljoonaa. Raamatun kielellä tällä suurella luvulla ilmaistaan ehkä erityisen suurta lukumäärää, mutta ei välttämättä tarkkaa lukua.

Pohjoisen kuningas eli Syyrian/ Turkin johtama liittoutuma kukistaa tai oikeammin alistaa valtaansa kolme kuningasta. (Dan 7:20,24.) Nämä kolme alistuvaa kansaa tai kuningasta voivat olla Edom, Mooab ja pääosa ammonilaisista jakeen Dan 11:41 mukaan, sillä ne säästyvät pedon hyökkäykseltä. Nämä kansat sijoittuvat nykyisen Jordanian alueelle. On siis mahdollista, että Turkki, Syyria, Libya, Sudan ja Saudi-Arabia alistavat Jordanian valtansa alle, jotta saavat käyttää sen maa-aluetta hyökkäykseen Israelia vastaan. Hyökkäykseen yhtyvät samalla ”idän kuninkaat” (Ilm 16:12-18.) ja Assyria (Syyria) Eufrat-virran kuivuessa, niin että sen ylitse voidaan kulkea jalkaisin.

Turkki tai Syyria lähtee sotaan Egyptiä eli Danielin kirjan Etelän kuningasta vastaan aikojen lopulla. (Dan 11:40-45.) Tämä profetia ei ole vielä toteutunut. Egypti estää Libyaa ja Sudania osallistumasta ”Pohjoisen kuninkaan” (Turkki ja Syyria) liittoutuman hyökkäykseen Israelia vastaan. Pohjoisen kuningas juonii petosta Israelia vastaan rauhan keskellä. (Dan 8:23-25.) Israel tavoittelee rauhaa ja lopulta sellainen saadaan aikaan, mutta sillä kustannuksella, että Israelista tulee haavoittuvainen arabimaiden edessä. Islamistit eivät solmi koskaan pysyvää rauhaa vihollistensa kanssa. He tyytyvät väliaikaiseen rauhaan, jotta voivat vahvistaa rivejään ja tuhota sen jälkeen petollisesti vastustajansa viimeiseen määrään asti. Israelin ja Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat farssi, mikä päättyy muslimien valtaisaan hyökkäykseen rauhassa elävää ja suojatonta Israelin kansaa vastaan. (Hes 38:11.)

Pohjoisen kuningas (Syyria/Turkki) käy sotaa ja jakaa maata muille kuninkaille. (Dan 11:39.) Psalmin 83 Tyyro (Libanonissa), Edom, Mooab ja Ammon (Jordania) ynnä filistealaiset (Gazan kaista Israelissa ja Palestiinalaisvaltio) ovat mukana kymmenen kuninkaan liitossa ja hyökkäyksessä Israelia vastaan. (Psa 83:3-9; Dan 7:4-8,17-25; Ilm 17:12-18.) Nämä saavat vallan lyhyeksi ajaksi yhdessä pedon eli Pohjoisen kuninkaan (Syyria/Turkki) kanssa ja vihaavat porttoa, joka on siis kuva Jerusalemista ja Israelista, juutalaisista. He tuhoavat lopulta Israelin ja valloittavat Jerusalemin kaupungin. (Ilm 18:6-21; Sak 14:1ss.) Jerusalemin naiset raiskataan ja puolet kaupungin väestä viedään pakkosiirtolaisuuteen. (Sak 14:1,2.)

Katso artikkeli Seven Empires – Ten Invaders,
http://www.sevenempires.benkeshet.com/prophecy/ten_invaders.htm

Alkuperäinen lähde kokonaisuudessaan:      http://www.kolumbus.fi/~w462389/loppu/ilm.htm

 

 

 

 

Hanoch Ben Keshet:
Seven Empires and the Promised Kingdom of God
http://www.sevenempires.benkeshet.com/prophecy/index111.htm

Vastaa

Your email address will not be published.